Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Велики порески обвезници

28.02.2020.

СПИСАК ВПО ЗА 2020. ГОДИНУ

Овдје можете погледати иновирани списак пореских обвезника који испуњавају критеријуме за сврставање међу велике пореске обвезнике на дан 28. фебруар 2020. године:

06.08.2019.

О Б А В Ј Е Ш Т Е Н Ј Е

Обавјештавамо велике пореске обвезнике (ВПО) из ПОДГОРИЦЕ да ће се од понедјељка 12. августа 2019. године, обрасци ЈПР - Јединствена пријава за регистрацију пореских обвезника, обвезника доприноса и осигураника, предавати у Подручној јединици Подгорица - Филијала за услуге и регистрацију, улица Марка Миљанова 54.

21.12.2018.

ОДРЖАН САСТАНАК САВЈЕТОДАВНОГ ОДОБОРА ЗА ВЕЛИКЕ ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ

ОДРЖАН САСТАНАК САВЈЕТОДАВНОГ ОДОБОРА ЗА ВЕЛИКЕ ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ

У просторијама Уније послодаваца Црне Горе данас је одржан трећи састанак Савјетодавног одбора за велике пореске обвезнике. Састанку су уз директора Пореске управе Миомира М. Мугошу и предсједавајућу Одбора Слађану Раичковић присуствовали службеници Пореске управе и чланови овог тијела - представници пореских обвезника.

13.12.2018.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ - Функционалност за електронско подношење извјештаја о ревизији и финансијских исказа за банке и осигуравајућа друштва

У настојању да се процедуре и комуникација са Пореском управом учине што једноставнијим и бржим, те да се што већи број процеса аутоматизује, због уштеде времена и осталих ресурса пореских обвезника, Пореска управа је на свом порталу еПријава успоставила још један нови електронски сервис. Од сада је активна апликација за електронско подношење извјештаја ревизији, као и финансијских исказа за банке и осигуравајућа друштва.

02.10.2018.

ПРЕЗЕНТОВАН ПРОЈЕКАТ Е-ФИСКАЛИЗАЦИЈЕ

ПРЕЗЕНТОВАН ПРОЈЕКАТ Е-ФИСКАЛИЗАЦИЈЕ

Савјетодавни одбор за велике пореске обвезнике, одржао је у четвртак, 27. септембра, у Сали Хотела „Сплендид“ у Будви, четврту по реду, а другу редовну радну сједницу, на којој су разматрана актуелна питања са којима се ВПО сусреће приликом примјене пореске регулативе у пракси. У склопу прве тачке дневног реда, службеници Пореске управе и Миниистарства финансија, одржали су презентацију Пројекта електронске фискализације, који ће у наредном периоду бити имплементиран у Црној Гори, одмах након усвајања неопходних законских и подзаконских аката.

20.09.2018.

НОВИ СЕРВИС ЗА ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ – Омогућен преглед података у Централном регистру обвезника и осигураника

У оквиру проактивног приступа према пореским обвезницима и настојању да се процедуре и комуникација са Пореском управом учине што једноставнијим и бржим, Пореска управа је на свом порталу успоставила још један нови електронски сервис.

20.08.2018.

УПУТСТВО за пореске обвезнике: Уредба о условима за одлагање наплате пореских и непореских потраживања ступила на снагу

УПУТСТВО за пореске обвезнике: Уредба о условима за одлагање наплате пореских и непореских потраживања ступила на снагу

Имајући у виду да је Уредба о условима за одлагање наплате пореских и непореских потраживања објављена у Службеном листу Црне Горе бр. 057/18 од 10.08.2018. године, те а је иста ступила на снагу дана 20.08.2018. године, овдје можете погледати Упутство за пореске обвезнике у вези са примјеном исте, као и сам текст Уредбе.

07.06.2018.

Одржан састанак Савјетодавног одбора за ВПО

Одржан састанак Савјетодавног одбора за ВПО

На састанку су разматрана питања која су од стране чланова Одбора кандидована као актуелна теме из области пореских прописа који стварају одерђене недоумице приликом њихове примјене у пракси. По усвојеном протоколу, састанци Савјетодавног одбора одржаваће се једном у три мјесеца, а по потреби и чешће.

23.05.2018.

СПИСАК ВПО НА ОСНОВУ КРИТЕРИЈУМА ПО НОВОМ ПРАВИЛНИКУ - 23.05.2018. ГОДИНЕ

Иновирани списак великих пореских обвезника са стањем на дан 23.05.2018. године

09.05.2018.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ВПО

Обавјештавамо вас да ће архива-писарница (за пријем аката и поднесака) за велике пореске обвезнике, радити сваког радног дана у термину од 09,00 до 13,00 сати. Канцеларија архиве за ВПО налази се у приземљу Централе Пореске управе, Булевар Шарла де Гола број 2 - Подгорица.