Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

Новости и информације за пореске обвезнике

02.07.2021.

ИНФОРМАТОР ЗА ЉЕТЊУ ТУРИСТИЧКУ СЕЗОНУ - Инструкције за лакше испуњавање пореских обавеза

У циљу добре сарадње и успјешнијег обављања посла, припремљен је ИНФОРМАТОР, који ће олакшати пословање пореским обвезницима, а нарочито физичким лицима који током љета обављају сезонску дјелатност.

14.12.2020.

Све о ЕЛЕКТРОНСКОЈ ФИСКАЛИЗАЦИЈИ на једном мјесту

Све о ЕЛЕКТРОНСКОЈ ФИСКАЛИЗАЦИЈИ на једном мјесту

Овдје можете пронаћи све информације о пројекту електронске фискализације

08.09.2020.

Објављене Функционална и Техничка спецификација за пројекат електронске фискализације

У циљу обезбјеђивања техничких предуслова за спровођење фискалног сервиса крозу пројекат Електронске фискализације, Пореска управа објављује Техничку и Функционалну спецификацију за крајње кориснике, које ће омогућити пореским обвезницима да прилагоде своје системе за пренос података о извршеном промету, сходно Закону о фискализацији у промету производа и услуга, чија ће примјена почети од 1. јануара 2021. године.

21.07.2020.

ПОРЕСКА УПРАВА ПРИЛАГОДИЛА РАД ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ - Привремено суспендован рад са странкама, подручне јединице доступне путем мејла и телефона

Поштовани порески обвезници, Обавјештавамо вас да је Пореска управа, имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Црној Гори, прилагодила свој рад како би у највећој могућој мјери заштитила здравље и својих службеника и пореских обвезника, те службеници Пореске управе од 22. јула 2020. године неће радити са странкама.

17.07.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ: У току израда софтверског рјешења за вођење евиденције о одложеним обавезама

Пореска управа обавјештава пореске обвезнике који су обавезе пријављене током марта, априла и маја 2020. године одложили сходно Уредби о условима за одлагање наплате доспјелих пореских и непореских потраживања ("Службени лист Црне Горе", бр. 027/20 од 31.03.2020, 050/20 од 29.05.2020), а чије ће се плаћање вршити у 24 мјесечне рате, да је за потребе вођења евиденције о уплатама по овом основу у току израда рјешења у информационом систему Пореске управе.

20.05.2020.

Продужен рок за подношење ревизорских извјештаја

Пореска управа прихватила је иницијативу Института сертификованих рачуновођа, те ће се благовремено поднијетим сматрати ревизорски извјештаји достављени до 31.07.2020. године.

18.05.2020.

Подручне јединице Пореске управе започеле рад са странкама

Обавјештавамо вас да ће он данас подручне јединице Пореске управе, у настојању да привредницима изађе у сусрет и обезбиједи већу доступност при пружању административних услуга, почети рад са странкама, уз поштовање препоручених мјера за превенцију ширења заразне болести ЦОВИД-19.

11.05.2020.

Подношење Захтјева за субвенцију од стране обвезника који се не региструју у ЦРПС-у

Поштовани, Обавјештавамо вас да је омогућено подношење Захтјева за субвенцију -Цовид 19 , за групу пореских обвезника који обављају самосталну дјелатност, а немају обавезу регистрације у ЦРПС-у ( адвокати, нотари, извршитељи, слободни умјетници…). Такође, молимо пореске обвезнике који су предали ЗПО за 2020.годину и исти је обрађен у систему ПУ, да покушају поново са подношењем Захтјев за субвенцију за мјесец април 2020.године.

11.05.2020.

Централни регистар привредних субјеката започео рад са странкама

Обавјештавмо вас да ће од данас Централни регистар привредних субјеката, у настојању да привредницима изађе у сусрет и обезбиједи већу доступност при пружању административних услуга, почети рад са странкама, уз поштовање препоручених мјера за превенцију ширења заразне болести ЦОВИД-19. Предвиђено вријеме за рад са странка је од 8 до 15 часова.

01.05.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ - Апликација за субвенције у продукцији, погледајте корисничко упутство

Обавјештавамо вас да од данас, 01.05.2020.године, путем Портала Пореске управе, можете поднијети Захтјев за субвенцију – Цовид 19. Захтјев се подноси и потписује као и свака друга електронска пријава, а детаљно Корисничко упутство можете преузети из Доwнлоад секције у којој се налази под називом: ‘’Корисничко упутство за подношење Захтјева за субвенцију – Цовид 19’’.