Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

30.09.2021.

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA: Verzije fiskalnog servisa

ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA: Verzije fiskalnog servisa

Sistem elektronske fiskalizacije koji je u punoj primjeni od 01.01.2021. godine, je u cilju nesmetanog rada obveznika fiskalizacije i ispunjavanja zahtjeva svih različitih industrija, odnosno privrednih subjekata u poslovanju prilikom elektronske fiskalizacije računa, unapređivan, odnosno unapređivan je fiskalni servis u prethodnom periodu do verzije 5 (v5), te se trenutno fiskalizacija računa vrši putem fiskalnog servisa verzije 4.2 (v4.2).Da li znate da obveznici fiskalizacije koji se bave bezgotovinskim transakcijama, a nijesu u sistemu PDV-a, fakture mogu fiskalizovati direktno preko SEP portala?


Pitajte Poresku upravu

Aktuelnosti

13.10.2021.

OBAVJEŠTENJE U VEZI PORTALA E-PRIJAVA (TAXIS)- Pristupanje putem pretraživača Internet Explorer

Poštovani korisnici, Obavještavamo vas da se portalu e-Prijava (Taxis Portal) zbog aspekata vezanih za bezbjednosna podešavanja od kraja avgusta 2021. godine ne može pristupiti putem pretraživača Google Chrome, ali da je portal u punoj funkciji, te da se istom može pristupiti putem pretraživača Intenet Explorer.

više...
11.10.2021.

Saopštenje: Uprava prihoda i carina dodijelila status AEO kompaniji „Montenomaks C&L“

Saopštenje: Uprava prihoda i carina dodijelila status AEO kompaniji „Montenomaks C&L“

Dobijanjem statusa ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) kompanija „Montenomaks C&L“ je priznata od strane Uprave prihoda i carina kao pouzdan partner čiji se međusobni odnosi baziraju na načelima uzajamne transparentnosti, ispravnosti i odgovornosti u svrhu ostvarivanja zajedničkog cilja - sigurnosti lanca snabdijevanja.

više...
07.10.2021.

Potpisan sporazum o saradnji između ISRCG i Uprave prihoda i carina Crne Gore

Potpisan sporazum o saradnji između ISRCG i Uprave prihoda i carina Crne Gore

Kongres Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore počeo potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa Upravom prihoda i carina.

više...
06.10.2021.

Elektronska fiskalizacija: obavještenje u vezi sa verzijom v4.2 funkcionalne i tehničke specifikacije

Budući da je određeni broj obveznika fiskalizacije u prethodnom periodu, iz razloga nedostatka internet konekcije u određenim vremenskim intervalima, generisao i izdavao račune u „OFFLINE“ režimu rada (bez potvrde o uspješnoj fiskalizaciji i nedostaje JIKR na računima), koje nije u skladu sa rokovima naknadno dostavio Upravi prihoda i carina, to vas ovim putem obavještavamo da je omogućeno naknadno slanje navedenih računa fiskalnim servisom verzije 4.2, sa pozivom na tip naknadne dostave „NOINTERNET“, u vremenskom intervalu 07.10 - 10.10.2021. godine, bez obzira na datum izdavanja računa u „OFFLINE“ režimu rada.

više...
06.10.2021.

SAOPŠTENJE- Spriječeno krijumčarenje skoro 300 kilograma marihuane

SAOPŠTENJE- Spriječeno krijumčarenje skoro 300 kilograma marihuane

Službenici Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa Upravom policije spriječili su krijumčarenje oko 280 kilograma marihuane. Teretno vozilo- kamion sa cistijernom marke „MAN“, kojim je upravljalo lice M.M. iz Sarajeva, podvrgnuto je skenerskoj kontroli na carinskiom terminalu, prilikom koje je u prednjem dijelu cistijerne uočen improvizovani štek u kojem su pronađena 54 pakovanja navedene opojne droge težine oko 280 kilograma.

više...