Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

РАРП

28.04.2022.

СВЕ О ПРОЈЕКТУ "РЕФОРМА ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ"

Пројекат Реформа пореске администрације (РАРП) спроводи се кроз зајам Свјетске банке укупне вриједности 18,8 милиона еура, а имплементација истог дефинисана је на основу петогодишњег плана имплементације (2018.-2023. године). Пројекат ће подржати дугорочну визију Црне Горе у стварању модернизованих пословних процеса и пореске администрације засноване на анализи ризика која доприноси већем степену добовољног поштовања пореских прописа и ефикасној наплати пореза.

13.01.2020.

Резултати истраживања перцепције јавности о раду Пореске управе

У оквиру треће компоненте пројекта "Реформа пореске администрације", који се спроводи у Пореској управи Црне Горе кроз зајам Свјетске банке, агенција ИПСОС ангажована је кроз тендерски поступак за пројектовање, спровођење и анализу перцепције јавности о раду Пореске управе кроз истраживање задовољства пореских обвезника квалитетом пружања услуга и интегритетом запослених Пореске управе.

25.12.2019.

Пројекат "Реформа пореске администрације у Црној Гори"

Пројекат "Реформа пореске администрације у Црној Гори"

Дугорочна визија Црне Горе је пореска администрација са модернизованим пословним процесима заснованим на ризику који доприносе ефикасној наплати пореза и доприноса за социјално осигурање из свих извора привредне дјелатности. Пораст у измиривању пореских обавеза генерисаће већи прилив прихода из којих ће се обезбјеђивати основне услуге за грађане. Побољшања капацитета пореске администрације такође ће допринијети остваривању циља земље за приступање ЕУ и економску интеграцију са државама чланицама ЕУ.