Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Пореску управу

>

САОПШТЕЊЕ: ОБЈАВЉЕНА ИНОВИРАНА ЛИСТА НАЈВЕЋИХ ПОРЕСКИХ ДУЖНИКА

САОПШТЕЊЕ: ОБЈАВЉЕНА ИНОВИРАНА ЛИСТА НАЈВЕЋИХ ПОРЕСКИХ ДУЖНИКА
Датум објаве: 07.11.2013 14:51 | Аутор: ПОРЕСКА УПРАВА

Испис Штампај страницу

На основу Уредбе о условима и критеријумима објављивања листе пореских дужника ("Сл. лист Црне Горе", бр. 56/12 од 09.11.2012.), коју је Влада Црне Горе донијела у октобру 2012. године, а која се примјењује од 1. јула 2013. године, Министарство финансија и Пореска управа објавили су иновирану листу највећих пореских дужника.

Овога пута на листи су се нашла имена 200 пореских обвезника са највећим износом пореског дуга по основу неплаћеног: пореза на додату вриједност, пореза на добит, пореза на промет непокретности, концесија и акциза.

На другој листи налази се 50 највећих пореских дужника по основу неплаћених пореза и доприноса из и на лична примања.

У складу са наведеном Уредбом, листе се квартално објављују на сајту Пореске управе.

ВАЖНА НАПОМЕНА: 

Порески обвезник под редним бројем 101 на Листи највећих пореских дужника - доо Месна индустрија "Горановић" Никшић, измирио је пореске обавезе на дан 29.10.2013., те исти не испуњава услове да се нађе на Листи 200 највећих пореских дужника прописане наведеном Уредбом. 

Овим путем Пореска управа упућује извињење пореском обвезнику доо Месна индустрија "Горановић" Никшић због насталог неспоразума и евентуалног нарушавања угледа истог.


 ВАЖНА НАПОМЕНА:

Код сачињавања Листе највећих дужника по основу пореза и доприноса на лична примања укључена је и Општина Бијело Поље, на основу података са аналитичке картице из система Пореске управе. Међутим, како су Општини Бијело Поље репрограмиране пореске обавезе од стране Владе Црне Горе, у вези са чим је потписан одговарајући акт, то  не постоје разлози да се исти сматра обвезником са листе највећих пореских дужника.