Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Poresku upravu

>

Elektronska fiskalizacija: obavještenje u vezi sa verzijom v4.2 funkcionalne i tehničke specifikacije

Datum objave: 06.10.2021 13:35 | Autor: Uprava prihoda i carina - I.B.

Ispis Štampaj stranicu


 

Budući da je određeni broj obveznika fiskalizacije u prethodnom periodu, iz razloga nedostatka internet konekcije u određenim vremenskim intervalima, generisao i izdavao račune u „OFFLINE“ režimu rada (bez potvrde o uspješnoj fiskalizaciji i nedostaje JIKR na računima), koje nije u skladu sa rokovima naknadno dostavio Upravi prihoda i carina, to vas ovim putem obavještavamo da je omogućeno naknadno slanje navedenih računa fiskalnim servisom verzije 4.2, sa pozivom na tip naknadne dostave „NOINTERNET“, u vremenskom intervalu 07.10 - 10.10.2021. godine, bez obzira na datum izdavanja računa u „OFFLINE“ režimu rada.

Imajući u vidu činjenicu da će se od 11.10.2021. godine fiskalnim servisom Uprave prihoda i carina moći slati isključivo računi generisani u skladu sa specifikacijama verzije v5, to vas molimo da sve račune generisane i izdate po verziji specifikacije v4.2, za koje ne postoji podatak o uspješnoj fiskalizaciji (nedostaje JIKR), naknadno pošaljete na fiskalni servis u predviđenom vremenskom roku.

Napominjemo da nakon navedenog roka neće biti moguće slanje računa na fiskalni servis, koji su generisani po verziji funkcionalne i tehničke specifikacije v4.2.

UPRAVA PRIHODA I CARINA